Africkým hráčom roka 2011 Yaya Touré

23.12.2011 Celý región

AKKRA 23. decembra (WEBNOVINY) - Stredopoliar anglického futbalového klubu Manchester City reprezentujúci Pobrežie Slonoviny Yaya Touré sa stal Africkým hráčom roka 2011.

Dvadsaťosemročný Touré zdolal v tohtoročnom hlasovaní záložníka FC Barcelona Seydoua Keitu z Mali, ktorý skončil druhý, a ghanského útočníka Andrého Ayewa z Olympique Marseille, ten obsadil tretie miesto.

Yaya Touré zvíťazil v tejto ankete prvýkrát, ale po Didierovi Drogbovi sa stal druhým futbalistom z Pobrežia Slonoviny, ktorý získal prvenstvo.

Do hlasovania sa zapojilo 53 trénerov reprezentačných výberov afrického kontinentu. "Tento úspech nepatrí len mne, ale aj môjmu klubu a rodnej krajine. Je to pre mňa veľký krok v mojej kariére, som naozaj nadšený. Zvíťaziť v takejto prestížnej ankete je fantastické," povedal Yaya Touré pri preberaní ceny v Ghane.

Dvadsaťosemročný záložník strelil jediný gól v minulosezónnom finále FA Cupu, v ktorom Manchester City zdolal Stoke City 1:0 a získal trofej po dlhých 35 rokoch. Yaya Touré tiež pomohol Pobrežiu Slonoviny k stopercentnej bilancii v kvalifikácii o postup na Africký pohár národov 2012 a Manchestru City k súčasnej prvej pozícii v tabuľke Premier League 2011/2012.
 

Vyberte región